Statut

Reglementările magazinului online cbdking.pl

Încheierea unui contract între Cumpărător și Vânzător poate avea loc în două moduri.

Înainte de a plasa o comandă, Cumpărătorul are dreptul de a negocia orice prevederi ale contractului cu Vânzătorul, inclusiv cele care modifică prevederile următoarelor reglementări. Aceste negocieri trebuie efectuate în scris și trimise la adresa Vânzătorului, adică:

DIRECȚIA NOVUM Sp. z o. ul. Wysoka 40/42/35, 90-037 Łódź

În cazul în care Cumpărătorul renunță la posibilitatea încheierii unui contract prin negocieri individuale, se vor aplica următoarele reglementări și prevederile legale aplicabile.

§1. Definiții

  1. Adresa poștală – numele și prenumele sau denumirea instituției, localizarea în localitate (în cazul unui oraș împărțit pe străzi: strada, numărul clădirii, numărul apartamentului sau sediului; în cazul unui oraș nedivizat pe străzi: denumirea localitatea și numărul proprietății), codul poștal și orașul.
  2. Adresa reclamatiei:
    NOVUM DIRECTION Sp. z o. ul. Wysoka 40/42/35, 90-037 Łódź
  3. Lista de prețuri de livrare – disponibilă la www.cbdking.pl/koszty-dostawy/ o listă cu tipurile de livrare disponibile și costurile acestora.
  4. Date de contact:
    NOVUM DIRECTION Sp. z o. ul. Wysoka 40/42/35, 90-037 Łódź
  5. Livrare – tipul serviciului de transport împreună cu transportatorul și costurile enumerate în lista de prețuri de livrare disponibilă la www.cbdking.pl
  6. Dovada achiziției – factură, factură sau chitanță emisă în conformitate cu Legea privind taxa pe bunuri și servicii din 11 martie 2004, cu modificările și alte dispoziții legale relevante.
  7. Card de produs – o singură subpagină a magazinului care conține informații despre un singur produs.
  8. Client – ​​persoană fizică majoră cu capacitate juridică deplină, persoană juridică sau unitate organizatorică fără personalitate juridică, dar cu capacitate juridică, care efectuează o achiziție de la Vânzător.
  9. Cod civil – Legea Codului civil din 23 aprilie 1964, cu modificările ulterioare.
  10. Cod de bune practici – un set de reguli de conduită, în special standarde etice și profesionale, menționate la articolul 2 punctul. 5 din Legea privind combaterea practicilor neloiale de piață din 23 august 2007, cu modificările ulterioare.
  11. Consumator – persoană fizică adultă cu capacitate juridică deplină, care efectuează o achiziție de la Vânzător care nu are legătură directă cu activitatea sa comercială sau profesională.
  12. Coș – o listă de produse pregătită din produsele oferite în magazin în funcție de alegerile Cumpărătorului.
  13. Cumpărător – atât Consumator, cât și Client.
  14. Locul de livrare a articolelor – adresa poștală sau punctul de colectare indicat în comandă de către Cumpărător.
  15. Momentul livrării articolului – momentul în care Cumpărătorul sau un terț indicat de acesta să ridice articolul intră în posesia articolului.
  16. Plată – modalitate de plată pentru obiectul contractului și livrare listată pe www.cbdking.pl
  17. Legea consumatorilor – Legea privind drepturile consumatorilor din 30 mai 2014.
  18. Produs – cantitatea minimă și indivizibilă de articole care poate face obiectul unei comenzi, și care este dată în magazinul Vânzătorului ca unitate de măsură la determinarea prețului acesteia (preț/unitate).
  19. Obiectul contractului – produsele și livrarea care fac obiectul contractului
  20. Obiectul executării – obiectul contractului.
  21. Punct de colectare – locul de livrare a articolelor, altele decât adresa poștală, enumerate în lista furnizată de Vânzător în magazin.
  22. Articol – un bun mobil care poate face sau face obiectul unui contract.
  23. Magazin – serviciu online disponibil pe www.cbdking.pl, prin care Cumpărătorul poate plasa o comandă.
  24. Vanzator:
    NOVUM DIRECTION Sp. z o. ul. Wysoka 40/42/35, 90-037 Łódź
    NIP: 8992889830
    Număr cont bancar: 84 1050 1461 1000 0090 3247 1089
  25. Sistem – un set de dispozitive IT și software cooperant, care asigură procesarea și stocarea, precum și trimiterea și primirea datelor prin rețele de telecomunicații folosind un dispozitiv terminal adecvat pentru un anumit tip de rețea, denumit în mod obișnuit Internet.
  26. Timp de livrare – numărul de ore sau zile lucrătoare indicate pe cardul produsului.
  27. Acord – un acord încheiat în afara sediului comercial sau de la distanță în sensul Legii privind drepturile consumatorilor din 30 mai 2014 în cazul consumatorilor și un contract de vânzare în sensul art. 535 din Codul civil din 23 aprilie 1964 în cazul Cumpărătorilor.
  28. Defect – atât un defect fizic, cât și juridic.
  29. Defect fizic – inconsecvența articolului vândut cu contractul, în special dacă articolul:
    1. nu are proprietățile pe care un articol de acest tip ar trebui să le aibă datorită scopului specificat în contract sau rezultând din circumstanțe sau scop;
    2. nu are proprietăți despre care Vânzătorul le-a asigurat Consumatorului,
    3. nu este potrivit scopului despre care Consumatorul a informat Vânzătorul la încheierea contractului, iar Vânzătorul nu a ridicat nicio obiecție cu privire la utilizarea prevăzută;
    4. a fost livrat Consumatorului într-o stare incompletă;
    5. în cazul instalării și pornirii sale incorecte, dacă aceste activități au fost efectuate de către Vânzător sau de un terț pentru care Vânzătorul este responsabil, sau de către Consumatorul care a urmat instrucțiunile primite de la Vânzător;
    6. nu are proprietățile garantate de producător sau de reprezentantul acestuia sau de persoana care introduce articolul pe piață în sfera activității sale comerciale și de persoana care, prin aplicarea denumirii sale, mărcii sau altei mărci distinctive pe articolul vândut, se prezintă ca producător, cu excepția cazului în care Vânzătorul nu cunoștea aceste asigurări sau, judecând rezonabil, nu le-ar fi putut cunoaște, ori nu ar fi putut influența decizia Consumatorului de a încheia contractul, sau dacă conținutul lor a fost corectat înainte de încheierea contractului. contracta.
  30. Defect juridic – o situație în care articolul vândut este proprietatea unui terț sau este grevat de drepturile unui terț, precum și dacă limitarea în utilizarea sau înlăturarea articolului rezultă dintr-o decizie sau hotărâre a unei persoane competente. autoritate.
  31. Comanda – Declaratia de vointa a Cumparatorului depusa prin intermediul magazinului, in care se precizeaza clar: tipul si cantitatea produselor; tipul de livrare; tipul de plată; locul de livrare a articolului, datele Cumpărătorului și care vizează direct încheierea unui contract între Cumpărător și Vânzător.

§2. Conditii generale

  1. Contractul este încheiat în limba poloneză, în conformitate cu legislația poloneză și aceste reglementări.
  2. Vânzătorul este obligat și se obligă să furnizeze servicii și să livreze articole fără defecte.
  3. Toate prețurile oferite de Vânzător sunt exprimate în moneda poloneză și sunt prețuri brute (inclusiv TVA). Prețurile produselor nu includ costurile de livrare, care sunt specificate în lista de prețuri de livrare.
  4. Toate termenele sunt calculate în conformitate cu art. 111 C. civ., adică un termen specificat în zile se termină la expirarea ultimei zile, iar dacă începutul termenului precizat în zile este un eveniment anume, ziua în care s-a produs acest eveniment nu se ia în calcul la calcul. perioada.
  5. Confirmarea, dezvăluirea, înregistrarea și asigurarea tuturor prevederilor materiale ale contractului pentru a obține accesul la aceste informații în viitor are loc sub forma:
    1. confirmarea comenzii prin trimiterea la adresa de e-mail indicata: comanda, factura pro forma, informatii privind dreptul de retragere din contract, prezentul regulament in versiune pdf, model de formular de retragere in versiune pdf, link-uri pentru a descarca regulamentul si un model de retragere din contract;
    2. anexând la comanda finalizată, transmisă la locul indicat de emitere a articolelor tipărite: dovada achiziției, informații privind dreptul de retragere din contract, prezentul regulament, model formular de retragere.
  6. Vânzătorul informează despre garanțiile cunoscute acordate de terți pentru produsele disponibile în magazin.
  7. Cumpărătorul poate alege ca datele sale să fie memorate de către magazin pentru a facilita procesul de plasare a unei alte comenzi. În acest scop, Cumpărătorul trebuie să furnizeze login și parola necesare pentru a avea acces la contul său. Login-ul și parola sunt o secvență de caractere stabilită de Cumpărător, care este obligat să le păstreze secrete și să le protejeze împotriva accesului neautorizat al terților. Cumpărătorul are posibilitatea de a vizualiza, corecta, actualiza datele și șterge contul din magazin în orice moment.
  8. Vânzătorul respectă codul de bune practici.

§3. Incheierea contractului si implementarea

  1. Comenzile pot fi plasate 24 de ore pe zi.
  2. Pentru a plasa o comandă, Cumpărătorul trebuie să efectueze cel puțin următorii pași, dintre care unii pot fi repetați de mai multe ori:
    1. adăugarea unui produs în coș;
    2. alegerea tipului de livrare;
    3. selectarea tipului de plată;
    4. alegerea locului de predare a obiectelor;
    5. plasarea unei comenzi in magazin folosind butonul „Comand cu obligatie de plata”.
  3. Contractul cu Consumatorul se incheie in momentul plasarii comenzii.
  4. Comanda de ramburs a Consumatorului este procesată imediat, iar comanda plătită prin transfer bancar sau prin sistemul de plată electronică este procesată după ce plata Consumatorului a fost creditată în contul Vânzătorului, care ar trebui să aibă loc în termen de 30 de zile de la plasarea comenzii.
  5. Contractul cu Clientul se încheie la acceptarea comenzii de către Vânzător, despre care acesta îl informează pe Client în termen de 48 de ore de la plasarea comenzii.
  6. Comanda ramburs a Clientului se proceseaza imediat dupa incheierea contractului, iar comanda platita prin transfer bancar sau prin sistemul de plata electronica se proceseaza dupa incheierea contractului si inregistrarea platii Clientului in contul Vanzatorului.
  7. Îndeplinirea comenzii Clientului poate depinde de plata integrală sau parțială a valorii comenzii sau de obținerea unei limite de credit comercial de cel puțin valoarea comenzii sau de acordul Vânzătorului de a trimite comanda la livrare (ramburs la livrare).
  8. Obiectul contractului este expediat în termenul specificat pe cardul produsului, iar pentru comenzile compuse din mai multe produse, în cel mai lung timp specificat pe cardul produsului. Perioada începe când comanda este finalizată.
  9. Obiectul contractului achizitionat, impreuna cu documentul de vanzare selectat de Cumparator, se trimite dupa tipul de livrare selectat de Cumparator la locul de livrare a bunurilor indicat de Cumparator in comanda, impreuna cu anexele anexate la care se face referire. la §2 pct. 6b.

§4. Livrare

  1. Livrările se fac pe teritoriul Republicii Polone.
  2. Inainte de a ridica coletul de la posta sau curier, verifica daca ambalajul nu a fost deteriorat in timpul transportului. În special, ar trebui să acordați atenție stării benzilor sau a sigiliilor atașate transportului. În cazul în care ambalajul transportului prezintă semne de deteriorare sau dacă sigiliile (benzile) sunt rupte, nu acceptați expedierea și pregătiți un raport de deteriorare în prezența curierului și contactați vânzătorul cât mai curând posibil pentru a clarifica problema. Nedetectarea neregulilor în starea cantitativă sau calitativă a expedierii la primire poate avea un impact negativ asupra rezultatului luării în considerare a pretențiilor Clientului pentru deteriorarea sau furtul transportului în timpul transportului.
  3. Termenul de livrare este:
    • Comanda este procesată în termen de 1 până la 5 zile lucrătoare, plus timpul necesar pentru livrarea expedierii la adresa indicată.
    • Timp de livrare estimat (în Republica Polonia):
      • Curier – 1-2 zile lucrătoare
      • Dulap pentru colete – 1-4 zile lucrătoare,
  4. Produsele sunt livrate în ambalaje rezistente la deteriorare.
  5. Bunurile sunt predate Clientului atunci când Bunurile comandate sunt predate transportatorului, adică companiei de curierat sau poșta recomandată de către Poczta Polska. Totodată, Clientul declară că autorizează curierul să ridice Bunurile în numele său.
  6. Curierul are dreptul de a verifica identitatea persoanei care primește Bunurile comandate în Magazinul Online.
  7. Prevederile esențiale ale Acordului de vânzare a mărfurilor sunt înregistrate, securizate, puse la dispoziție și confirmate Clientului prin trimiterea Clientului la adresa de e-mail furnizată la plasarea comenzii și prin atașarea unui tipărit de confirmare, specificație de comandă, chitanță sau factură cu TVA la transportul care conține Bunurile.

§5. Modalitate de plata

  1. Prețurile Bunurilor sunt exprimate în zloți polonezi și includ toate componentele, inclusiv TVA și toate celelalte componente.
  2. La valoarea comenzii se adaugă următoarele costuri de transport:
    • Livrare prin curier – 13,00 PLN brut
    • Livrare ramburs prin curier – 15,00 PLN brut
    • Dulapuri pentru colete InPost – 10,00 PLN brut
  3. Ridicarea personală din magazinele noastre staționare este gratuită.
  4. Reducerile și promoțiile nu pot fi cumulate.
  5. Clientul poate plăti:
    • prin transfer la numărul de cont bancar: 84 1050 1461 1000 0090 3247 1089 Comanda va fi procesată după ce suma totală a plății necesare pentru comanda plasată a fost creditată în contul Furnizorului de Servicii;
    • Plată electronică sau card de plată în sistemul Przelewy24. Operatorul este PayPro SA cu sediul social în Poznań, 60-327 Poznań, ul. Kanclerska 15
    • Comanda va fi procesată după ce suma totală a plății necesare pentru comandă a fost creditată în contul Furnizorului de servicii sau prin transfer în cont.
    • În numerar (ramburs la livrare), adică în persoană dacă comanda este livrată printr-o companie de curierat. În acest caz, comanda va fi procesată după finalizarea procesului de comandă de către Client;
  6. Furnizorul de servicii își rezervă dreptul de a furniza alte forme de plată pentru clienții care plasează comenzi online, pe baza unor aranjamente individuale.
  7. In cazul unor Bunuri sau categorii de produse selectate, Furnizorul de Servicii isi rezerva dreptul de a exclude anumite metode de livrare a comenzilor sau forme de plata pentru comanda.
  8. La comandă, un cumpărător care dorește să primească o factură cu TVA trebuie să selecteze opțiunea corespunzătoare, să furnizeze detalii despre entitatea căreia urmează să fie emisă factura și să indice adresa de e-mail.
  9. Cumpărătorul poate fi de acord cu livrarea unei facturi cu TVA în formă electronică la adresa de e-mail indicată sau poate solicita emiterea și trimiterea unei facturi în versiune hârtie.
  10. În cazul returnării bunurilor, Vânzătorul va emite o factură de corectare.
  11. Cumpărătorul poate solicita o factură cu TVA chiar și după emiterea unei chitanțe. Într-un astfel de caz, o factură poate fi emisă numai pe baza documentului de vânzare original returnat – o chitanță și după furnizarea datelor necesare emiterii unei facturi cu TVA.

§6. Dreptul de retragere din contract

  1. Consumatorul are dreptul în temeiul art. 27 din Legea consumatorului, dreptul de a se retrage dintr-un contract la distanta fara a indica un motiv si fara a suporta costuri, cu exceptia costurilor specificate la art. 33, art. 34 Legea consumatorului.
  2. Termenul limită de retragere dintr-un contract la distanță este de 14 zile de la data livrării articolului, iar pentru a respecta termenul limită este suficient să trimiteți o declarație înainte de expirarea acestuia.
  3. Consumatorul poate depune o declarație de retragere din contract pe formularul al cărui model este atașat ca Anexă nr. 2 la Legea Consumatorului, pe formularul disponibil la www.cbdking.pl sau într-o altă formă conformă cu Legea Consumatorului .
  4. Vânzătorul va confirma imediat Consumatorului primirea declarației de retragere din contract prin e-mail (prevăzută la încheierea contractului și alta dacă a fost prevăzută în declarația depusă).
  5. În cazul retragerii din contract, contractul este considerat nul de drept.
  6. Consumatorul este obligat sa returneze articolul Vanzatorului imediat, dar nu mai tarziu de 14 zile de la data la care s-a retras din contract. Pentru a respecta termenul limită, este suficient să returnați articolele înainte de expirarea acestuia.
  7. Consumatorul returnează articolele care fac obiectul contractului din care s-a retras pe cheltuiala și riscul său.
  8. Consumatorul este responsabil pentru reducerea valorii articolului care face obiectul contractului și care rezultă din utilizarea acestuia într-un mod care depășește ceea ce este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile și funcționarea articolului.
  9. Vânzătorul va rambursa imediat, în cel mult 14 zile de la data primirii declarației de retragere din contract depusă de Consumator, toate plățile efectuate de către Consumator, inclusiv costurile de livrare a bunurilor, și dacă Consumatorul a ales o altă metodă de livrare decât cea mai ieftină metodă de livrare standard oferită de Vânzător, Vânzătorul nu va rambursa Consumatorului costurile suplimentare în conformitate cu articolul 33 din Legea Consumatorului.
  10. Vânzătorul rambursează plata folosind aceeași metodă de plată folosită de Consumator, cu excepția cazului în care Consumatorul a fost de acord în mod expres cu o altă metodă de plată care nu implică niciun cost pentru el.
  11. Vânzătorul poate reține rambursarea plății primite de la Consumator până când acesta primește articolul înapoi.
  12. Consumatorul, în conformitate cu articolul 38 din Legea consumatorului, nu are dreptul de a se retrage din contract:
    1. în care prețul sau remunerația depinde de fluctuațiile de pe piața financiară asupra cărora Vânzătorul nu deține control și care pot apărea înainte de termenul limită de retragere din contract;
    2. în care obiectul serviciului este un articol neprefabricat, fabricat după specificațiile consumatorului sau care servește la satisfacerea nevoilor individuale ale acestuia;
    3. în care subiectul serviciului este un articol care se deteriorează rapid sau are un termen de valabilitate scurt;
    4. în care obiectul serviciului este un articol livrat în pachet sigilat, care nu poate fi returnat după deschiderea coletului din motive de protecție a sănătății sau de igienă, dacă coletul a fost deschis după livrare;
    5. în care obiectul serviciului sunt articolele care, după livrare, datorită naturii lor, sunt inseparabile legate de alte articole;
    6. în care obiectul serviciului sunt înregistrări sonore sau vizuale sau programe de calculator livrate în ambalaj sigilat, dacă coletul a fost deschis după livrare;
    7. pentru furnizarea de conținut digital care nu este salvat pe un suport tangibil, dacă prestarea serviciului a început cu acordul expres al Consumatorului înainte de termenul limită de retragere din contract și după ce antreprenorul l-a informat despre pierderea dreptului de retragere din contractul;
    8. pentru livrarea de ziare, periodice sau reviste, cu excepția contractelor de abonament.

§7. garanție

  1. Vânzător în temeiul art. 558§1 din Codul civil exclude complet răspunderea față de clienți pentru vicii fizice și juridice (garanție).
  2. Vânzătorul este răspunzător față de Consumator în condițiile prevăzute la art. 556 C. civ. și ulterioare pentru vicii (garanție).
  3. În cazul unui contract cu un Consumator, dacă un defect fizic este detectat în termen de un an de la data livrării articolului, se presupune că acesta exista la momentul transferului pericolului către Consumator.
  4. În cazul în care articolul vândut prezintă un defect, consumatorul poate:
    1. depuneți o declarație prin care se solicită o reducere de preț;
    2. depune o declarație de retragere din contract;
    cu excepția cazului în care Vânzătorul înlocuiește imediat și fără inconveniente excesive pentru Consumator articolul defect cu unul fără defecte sau înlătură defectul. Cu toate acestea, dacă articolul a fost deja înlocuit sau reparat de către Vânzător sau Vânzătorul nu și-a îndeplinit obligația de a înlocui articolul cu unul fără defecte sau de a înlătura defectul, acesta nu are dreptul să înlocuiască articolul sau să înlăture defectul.
  5. Consumatorul poate, în loc să înlăture defectul propus de Vânzător, să ceară înlocuirea articolului cu unul fără defecte sau, în loc să înlocuiască articolul, să solicite înlăturarea defectului, cu excepția cazului în care aduce articolul în conformitate cu contractul în modul aleasă de Consumator este imposibilă sau ar necesita costuri excesive în comparație cu metoda propusă de Vânzător, totuși, atunci când se evaluează excesul de costuri, valoarea articolului fără defecte, tipul și semnificația defectului constatat, precum și. inconvenientele la care consumatorul ar fi expus unei alte metode de satisfacție sunt luate în considerare.
  6. Consumatorul nu se poate retrage din contract dacă defectul este minor.
  7. În cazul în care articolul vândut are un defect, consumatorul mai poate:
    1. cere ca articolul să fie înlocuit cu unul fără defecte;
    2. cere eliminarea defectului.
  8. Vânzătorul este obligat să înlocuiască articolul defect cu unul fără defecte sau să înlăture defectul într-un timp rezonabil, fără inconveniente excesive.
  9. Vânzătorul poate refuza să satisfacă cererea Consumatorului în cazul în care aducerea articolului defect în conformitate cu contractul în modalitatea aleasă de cumpărător este imposibilă sau ar necesita costuri excesive în comparație cu cealaltă metodă posibilă de aducere a acestuia în conformitate cu contractul.
  10. Un Consumator care exercită drepturile de garanție este obligat să livreze articolul defect la adresa de reclamație pe cheltuiala Vânzătorului și dacă, din cauza tipului articolului sau a metodei de instalare a acestuia, livrarea articolului de către Consumator ar fi excesiv de dificilă, Consumatorul este obligat să pună articolul la dispoziția Vânzătorului în locul unde se află lucrul. În cazul în care Vânzătorul nu își îndeplinește obligația, Consumatorul are dreptul de a returna articolul pe cheltuiala și riscul Vânzătorului.
  11. Costurile de înlocuire sau reparație sunt suportate de Vânzător, cu excepția situației descrise la §5 pct. 10.
  12. Vânzătorul este obligat să accepte articolul defect de la Consumator în cazul înlocuirii articolului cu unul fără defecte sau al retragerii din contract.
  13. Vânzătorul va răspunde la: în termen de paisprezece zile:
    1. declarații prin care se solicită o reducere de preț;
    2. declarație de retragere din contract;
    3. solicitați înlocuirea articolului cu unul fără defecte;

§8. Politica de confidențialitate și securitatea datelor cu caracter personal

  1. Administratorul bazelor de date cu date personale furnizate de consumatorii magazinului este Vanzatorul.
  2. Vânzătorul se obligă să protejeze datele cu caracter personal în conformitate cu Legea privind protecția datelor cu caracter personal din 29 august 1997 și cu Legea privind furnizarea de servicii electronice din 18 iulie 2002. Prin furnizarea datelor sale personale Vânzătorului la plasarea unei comenzi, Cumpărătorul își dă acordul pentru prelucrarea acestora de către Vânzător pentru a finaliza comanda plasată. Cumpărătorul are posibilitatea de a vizualiza, corecta, actualiza și șterge datele sale personale în orice moment.
  3. Regulile detaliate pentru colectarea, procesarea și stocarea datelor cu caracter personal utilizate pentru procesarea comenzilor de către magazin sunt descrise în Politica de confidențialitate, care poate fi găsită la: https://cbdking.pl/cookies/

§9. Dispoziții finale

  1. Niciuna dintre prevederile prezentului regulament nu are scopul de a încălca drepturile Cumpărătorului. De asemenea, nu poate fi interpretat în acest fel, deoarece în cazul nerespectării oricărei părți a regulamentului cu legea aplicabilă, Vânzătorul declară respectarea și aplicarea absolută a acestei legi în locul prevederii contestate din regulament.
  2. Cumpărătorii înregistrați vor fi informați electronic cu privire la modificările aduse reglementărilor și domeniul de aplicare al acestora (la adresa de e-mail furnizată în timpul înregistrării sau comenzii). Notificarea va fi transmisă cu cel puțin 30 de zile înainte de intrarea în vigoare a noilor reglementări. Vor fi introduse modificări în vederea adaptării reglementărilor la statutul juridic aplicabil.
  3. Versiunea actuală a regulamentului este întotdeauna disponibilă Cumpărătorului în fila reglementări. Pe durata executării comenzii și pe toată perioada îngrijirii post-vânzare, Cumpărătorul este obligat să respecte reglementările acceptate de acesta la plasarea comenzii. Cu excepția cazului în care Consumatorul îl consideră mai puțin favorabil decât cel actual și informează Vânzătorul cu privire la alegerea celui actual ca obligatoriu.
  4. În materie nereglementată de prezentele reglementări se aplică prevederile legale relevante în vigoare. Litigiile, în cazul în care Consumatorul își exprimă o astfel de voință, se soluționează prin proceduri de mediere în fața Inspectoratelor Provinciale ale Inspecției Comerțului sau printr-un proces în fața unei instanțe de arbitraj la Inspectoratul Provincial al Inspecției Comerțului sau prin metode echivalente și legale de prejudiciu sau în afara -soluționarea litigiului în justiție indicată de Consumator. În cele din urmă, problema este soluționată de instanța cu competență locală și în materie.